Külűr Krónikái: A prototipus. A harmadik nap.

Alig hogy kikeveredett a Shiwa poklából, Hawkinsnak és csapatának csak most jönnek az igazi nehézségek. Az űr egy olyan részén haladnak át értékes zsákmányukkal, ahol mindenhol veszély leselkedik rájuk, ugyan is Hawkins régi bajtársa Lance Morrow beépült, és így korlátlan erőforrásoknak parancsol. Az útjuk a Vyrlaxra vezet, ahol ki kell rabolniuk az idegen bűnvezér kincseskamráját. Nem tudják, hogy Akhas, a fejvadász már várja őket. De a veszélyes zsoldos nem is sejti, hogy ő is csak egy feláldozható sakkbábu egy sokkal nagyobb játszmában.

Az előző rész.

Nagy Mátyásnak a Külűr Világában játszódó regénye

Friss topikok

Címkék

6. Bombasztikus infók...

2011.10.24. 22:38 Kenneth Withaker

 Hawkins egyáltalán nem érzett félelmet, amikor meglátta a kihallgatóba belépő férfit. A fickó fehér inget és kékeszöld nadrágot viselt. Alacsony, köpcös alak volt. A fején már csak hátul volt haj. A szemöldöke magasan ívelt volt.

A férfi leült Hawkinsal szemben, a zsebébe nyúlt, majd elővett egy szál cigarettát.

Káros az egészségre – mondta Hawkins.

A fickó felkuncogott.

Ugyan, ez génkezelt dohány. Nincs benne se nikotin, se kátrány.

Aha – mondta Hawkins, és hátradőlt. Már korábban felmérte a helyiséget. Közepes méretű volt. A berendezését egy fémasztal, és két szék alkotta. A bal felső sarokban egy gömb alakú, apró holokamera. A falat pedig tükrök fedték, de Hawkins tudta, hogy azok hologramok.

Tudta, hogy egyedül innen nem tud kijutni. Az ilyen kihallgatókat mindig a rendőrségek központi részeire rakják, és általában két, nagydarab robot áll az ajtajának két oldalán. Meg kell várnia míg zárkába viszik, vagy tovább szállítják máshova. Ez utóbbit kellett elérnie…

Mi is maga ellen a vád? – tette fel a költői kérdést a zsaru, közben rágyújtott a cigire.

Hogy elraboltam a csajt – válaszolta Hawkins.

Moe Row elrablása – mondta a férfi. A kezeit az asztalra rakta.

Hawkins felröhögött.

Mo-e Row!

Maga mit nevet? – kérdezte a férfi, felpattant, majd az asztalra csapott. A feje vörös lett, ez a látvány Hawkinst még hangosabb kacajra késztette.

Semmit – Trent kitörölt egy könnycseppet a szeméből. – Csak a felettesének semmi fantáziája sincs.

A kihallgató tiszt felhorkant, visszaült a helyére, és próbált magára nyugalmat erőltetni.

Jön a következő kérdés. Mit csinált a lánnyal?

Trent megvonta a vállát.

Szerintem a drága főnökét kérdezze, Lance Morrowot, hogy mit csináltak a lány…

A lány kómában fekszik a kórházban – vágta rá a kihallgatótiszt. – Túladagolta valami droggal?

Trent előredőlt a két mutatóujjával háromszöget formázott.

Az a sztori igaz, amit mondtam.

    Na ide figyeljen Hawkins. Olvastam az aktáját, és szégyen, hogy idáig jutott. Úgy látszik, hogy a Tengerészgyalogság csak régen jelentett valamit, ha már az egykori tagjaiból ilyen nyomorult emberrablók váltak, mint maga!

Hawkins megvonta a vállát, majd maga elé nézett.

Gondolom a dokik találtak valami fémtárgyat a lány nyakába.

A zsaru fújt egyet.

Na és mi az? Egy mikrochip. Valami illegális technológiát akart átcsempészni a határon? – Hawkins továbbra is fapofával állta a fickó rohamait.

Hát nem tudom, de a kiscsaj elég durva dolgokat provokált. Tudja a Shiwáról hoztuk el. Lance Morr-ow bérelt fel minket, tudja nyomozó a Kalgor VII-ről, de rá még rátérünk, meglepő dolgokat fogok róla mesélni. Na tudja vannak a Shiwán a Pengések, pontosabban szerintem csak voltak. Na épp az ő erődjükből vittük ki Répafej királynőt. – Hawkins érezte a lökést, amit a saját „lelkiismerete” tett vele. – Pontosabban Alyssa. Na most jön a sztorinak az a része, ahol befog szarni a meglepetéstől. Szerintem üljön le, úgy is fel fog állni.

A rendőr felsóhajtott, majd leült.

A Dis III-ra fogom juttatni ezért – morogta.

Na a Shiwán vannak ilyen dög nagy bogarak, amiknek a nyála savas. Tudja a berregők. Az egyik ilyen be akart jutni a járgányomba, és basszus. A csaj bevert neki, a savval teli pofájába. Fuhh a sav olyan lyukakat mart az öklébe, hogy szerintem te vagy én már rég ordítottunk volna, de Alyssa leült a sarokba, és várta, hogy begyógyuljon…

Kopogtattak az ajtón, a fickó felállt, majd kinyitotta. Egy kék egyenruhás devliai állt, aki átnyújtott a férfinak egy Ipapírt. A férfi átvette, majd a mutatóujjával megérintette a lap közepét, mire azon ábrák jelentek meg.

Hawkins észrevette, hogy egy DNS spirál van rajta, ami mellett számok és betűk sorjáztak. A fickó megnyomta az Ipapír bal oldalát, mire a DNS spirál átadta a helyét egy csomó betűnek. A rendőr végigolvasta, majd összeráncolta a homlokát, aztán ránézett a kollégájára, bólintott, majd visszament Hawkinshoz, és elé dobta a lapot.

Hawkins felvette és megnézte.

A DNS spirál bizonyos részei pirosan világítottak, ezek mellett rubrikák voltak, benne magyarázó szövegekkel. Trent végigolvasta az összest.

Úgy alakították át ezt a gént, hogy képesek legyenek kikapcsolni a hisztonokat, ezzel lehetővé téve, hogy az alany őssejtjei szövetté alakuljanak.

Ez a gén alapesetben szunnyad az emberben, de itt nagyon is aktív. Egyes elméletek szerint ez felelős a telepátiáért.

Itt és itt, nem emberi örökítőanyag van, hanem a xenofelis agilis más néven idauri gonosz macska génjei találhatóak.

Hawkins lerakta a lapot az asztalra, és a zsarura nézett.

Kinek dolgozik, és mi volt a célja azzal, hogy ezt tették a lánnyal?

Hawkins ránézett az ipapíra, majd a kihallgatóra.

Na Morrow, neked annyi. Gondolta Hawkins. Itt az ideje, hogy bosszút álljon. A Sylvannusért, amiért belerángatta ebbe a slamasztikába.

Ennél nem volt jobb lehetőség, hogy kimásszon ebből a szarból.

Úgy látom maga csak kihallgató tiszt. Gondolom keveset kap azért, hogy itt elvégezze a piszkos munkát.

A kérdésemre válaszoljon, és ne próbáljon megvesztegetni.

Hawkins közelebb intette a fickót, de az megrázta a fejét, de látszott rajta, hogy Hawkins mondandója a felkeltette kíváncsiságát.

    Nyugalom épp azt teszem – mondta mosolyogva. – De előbb engedjen el mi…

Nem tehettem – mondta miközben a körmét mustrálgatta.

Hawkins felsóhajtott.

Azért az információért amit kapni fog, szerintem tutira előléptetés jár. Higgye el tudom.

A fickó közelebb hajolt, és megszólalt.

Miről van szó?

Miről? Inkább kiről… Említettem, hogy olyan infót tudok Lance Morrowról, aminek bombasztikus hatása lesz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://prototyped3.blog.hu/api/trackback/id/tr693327581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása