Külűr Krónikái: A prototipus. A harmadik nap.

Alig hogy kikeveredett a Shiwa poklából, Hawkinsnak és csapatának csak most jönnek az igazi nehézségek. Az űr egy olyan részén haladnak át értékes zsákmányukkal, ahol mindenhol veszély leselkedik rájuk, ugyan is Hawkins régi bajtársa Lance Morrow beépült, és így korlátlan erőforrásoknak parancsol. Az útjuk a Vyrlaxra vezet, ahol ki kell rabolniuk az idegen bűnvezér kincseskamráját. Nem tudják, hogy Akhas, a fejvadász már várja őket. De a veszélyes zsoldos nem is sejti, hogy ő is csak egy feláldozható sakkbábu egy sokkal nagyobb játszmában.

Az előző rész.

Nagy Mátyásnak a Külűr Világában játszódó regénye

Friss topikok

Címkék

30.fejezet: A mutatvány...

2012.03.25. 12:27 Kenneth Withaker

 Erica az ellentétes irányba kezdett el rohanni. A rezai pengemacska a nyomába. Russel épp időben ugrott el a gorgonopsid elől. Neyy pedig maga után csalta a jégóriást.

A következő pillanatban Kagge ugrott a nagydarab lény felé.

– Hé te nagy mamlasz. Kapj el, és egyél meg.

A lény felmorrant, majd a vr’a nyomába eredt. Neyy ekkor felugrott a jégóriás hátára.

Erica hirtelen megcsúszott a padlón, majd hasra esett. A pengemacska a következő pillanatban már a lány torkára támadott, amikor AT megfogta az állatot a farkánál fogva, és nekivágta az idomárrobotnak.

Az elkapta, majd hanyagul a földre dobta. A lány hálásan rámosolygott AT-re, de az idomárrobot hirtelen leugrott a padlóra, majd meglendítette AT felé botját. A robot időben felugrott, és a levegőben megkapaszkodott a tárgyban.

Az idomárrobot négyszer lehetett nagyobb AT-nál. AT felkapaszkodott a bot tetejére, de az idomár robot fogta, és egyszerűen elkapta a másik gépet, majd a padlóhoz vágta.

– AT! – kiáltott fel Erica. A robot szemei már csak vörösen pislákoltak. Az idomárrobot ezt a pillanatot választotta ki, hogy rátaposson az ellenfelére.

Erica látta, hogy a robot a lelke mélyén már-már emberibb, mint sok más ember. Nem érdemelt ilyen halált.

A lány belenyúlt a zsebébe és kivett belőle egy papírgalacsint, majd elhajította. A fehér gömb pontosan a robot fejét érte. Az a lány felé fordult, meglengette a pálcáját, aztán elindult felé.

– PLÉHPOFA! – hallatszott Steven hangja. A fiú a robot felé rohant a nyomába a gorgonopsid. A srác lelassított. A gorgonopsid felugrott a levegőbe, a célpontja Steven volt, aki hirtelen lekuporodott a földre. A vadállat pontosan túlugrott a zsákmányán. Neki a robotnak. A gép elkapta a grabancánál fogva az őskori ragadozót, és elhajította. A pengemacska épp ekkor kelt fel.

A jégóriás közben vadul tombolt, a hátán Neyyel. Egyszerre próbálta agyoncsapni a manotot, valamint elkapni az előtte rohangáló Kaggeet.

Az Idomárrobot pedig megtántorodott, amikor AT a hátára ugrott, majd párszor beleöklözött a koponyájába. A gép felnyögött.

A pengemacska felordított, majd Erica felé rohant. A lány próbált elugrani, de a lény szemei halott szemek voltak.

Hirtelen valaki eltaszította a szörnyeteg útjából. A pengemacska fejjel nekiment a falnak, majd ájultan terült el. Erica és az ismeretlen megmentője a padlón voltak. Jade felnézett, majd csak ennyit mondott.

– Köszönöm AT…

De a robot helyett Russel vigyorgó arcába nézett.

– Steven, nocsak – mosolyodott el Erica.

– El kell intéznünk azt a nagy robotot – mondta a srác. – Utána akár folytathatjuk is.

Felpattantak. Az Idomárrobot próbálta elkapni a hátán mászó AT-t. Kagge pedig a jégóriás elől futkározott. Neyy már az állat nyakszirtjén ült.

– AT! TÉPD LE AZ ANTENNÁJÁT! – kiáltotta Russel.

A robot felugrott az Idomárrobot cilinderére, majd megnézte a fekete antennát, a következő pillanatban a tövénél megfogta, majd elkezdte húzni.

A robot odakapott, de AT egy erőteljes rántással kitépte az antennát a foglalatból és a földhöz vágta. A jégóriás megállt, döbbenten maga elé nézett, majd rápillantott az Idomárrobotra.

– Az idomárrobot irányította őket – mondta Steven. AT egyszerre ugrott le Neyyel a saját különös hátasáról. A hatalmas, fehér monstrum nekirontott a robotnak, kicsavarta a kezéből a botot, majd félrehajította, majd a feje jött, majd neki esett a roncsnak.

Ericáék ekkor már a folyosón mentek végig, ami a kincseskamrához vezetett. Egy tágas terembe jutottak, ami színültig volt arany, ezüst, berríl, iridium rudakkal, értékes szobrokkal és festményekkel. Neyy odalépett a rudakhoz, majd a kezébe fogta az egyiket.

– Eredetinek tűnnek – jegyezte meg.

Erica felkacagott erre, a többiek is követték.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://prototyped3.blog.hu/api/trackback/id/tr874338293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása