Külűr Krónikái: A prototipus. A harmadik nap.

Alig hogy kikeveredett a Shiwa poklából, Hawkinsnak és csapatának csak most jönnek az igazi nehézségek. Az űr egy olyan részén haladnak át értékes zsákmányukkal, ahol mindenhol veszély leselkedik rájuk, ugyan is Hawkins régi bajtársa Lance Morrow beépült, és így korlátlan erőforrásoknak parancsol. Az útjuk a Vyrlaxra vezet, ahol ki kell rabolniuk az idegen bűnvezér kincseskamráját. Nem tudják, hogy Akhas, a fejvadász már várja őket. De a veszélyes zsoldos nem is sejti, hogy ő is csak egy feláldozható sakkbábu egy sokkal nagyobb játszmában.

Az előző rész.

Nagy Mátyásnak a Külűr Világában játszódó regénye

Friss topikok

Címkék

1 Fejezet: Akhas

2011.10.10. 16:19 Kenneth Withaker

 Akhas jó pilóta volt, de néha a legjobbakat is legyűrheti a túlerő.

A Napárnyékkal élesen balra fordult, miközben a V alakzatba felfejlődött vadászgépek és csapatszállítók üldözőbe vették. A larn több energiát adott a hajtóművekre, a karcsú űrhajó szinte kirobbant Corsor City légteréből, de az üldözői követték.

Elől a karcsú, sólyomra emlékeztető Mambák haladtak, az utóvédet pedig a három vaskos csapatszállító alkotta.

Akhas lejjebb döntötte a fényből szőtt borkormányt, mire az átalakított űrjacht, mint egy ezüst színű meteorit száguldott a Shiwai dzsungel felé. A fejvadász az utolsó pillanatban hozta egyenesbe a hajót, aztán kitér balra a vadászgépek tüze elől.

Akhas régen vétett el célpontot.

Háromszor volt alkalma végezni a lánnyal, de mindegyik alkalommal kicsúszott a kezei közül, sőt a harmadik alkalommal majdnem ott hagyta a fogát.

Szinte hallotta apja Marrdon dorgáló szavait.

Kapd el a prédád, mielőtt ő kap el téged.

Akhas élesen balra kanyarodott, kijutva a bal szélső kalóz tűzköréből, majd oldalról közel engedte magához a jobb oldali vadászgépet, és tűzet nyitott. A golyók lepattantak a polarizált burkolatról, de néhány pont a pilótafülkét védő üvegburába csapódott be átütve azt. A pilótáját vesztett hajó dugóhúzóba az őserdő felé kezdett el zuhanni, majd egy fülsértő robbanás kíséretében becsapódott a fák közé. Akhas felhúzta a Napárnyék orrát, és elindult felfele. A három Mamba követte. Akhas dugóhúzóba vitte a gépét, kitérve a vadászgépek lövései elől.

A larn látta, ahogy a három vadászgép lassan fordított V alakzatba rendeződik. A középső lemarad, míg a másik kettő egyre gyorsulva előremegy, pontosan Akhas háta mögé.

A larn ide-oda cikázott a hajójával, a sínágyúinak lövedékeivel szinte elárasztva a légteret, de a vadászok nem tágítottak, viszonozták a tűzet.

A fejvadász ezt a pillanatot várta ki. A hajója hasában a rakétavető és a sínágyuk mellett el volt rejtve valami más is, csupán a jó célzáson múlt és a koordináták bemérésén.

Egy EPM bomba. Az energiakisülés képes volt kárt tenni egy naszád rendszereibe.

Akhas a bolygó felszíne felé fordította a hajóját, és a legmagasabb teljesítményre kapcsolta a motorokat.

Hamarosan elzúgott a még mindig felfele száguldó vadászok mellett, azok fürgén utána vetették magukat. A kisebb hajók már csak három egységnyire voltak.

A larn elvigyorodott, majd megnyomta a kioldó gombot.

A Napárnyék hasán lévő rekesz szétnyílt, egy csecsemőfejnyi, tojás alakú tárgy zuhant ki belőle. Az EPM bomba teteje leesett, és mint egy nyíló virág, egy ejtőernyő jelent meg a tetején. Akhas egyenesbe hozta a gépet, és elsüvített a helyszínről.

Pont akkor a töltet felrobbant.

A fehér villanás nappali fénybe borította az őserdőt. A három vadászgép szárnya szegett madárként, szikrákat szórva zuhant a fák közé.

Akhas látta, hogy az öt vadászgép és a két naszád még mindig utána halad.

Átkozott pengések.

Előtte hirtelen egy hatalmas, fekete tömeg magasodott.

A Kollarek hegység.

Az egykor magas hegységet, ma az állandó viharok és a párás időjárás által okozta viharok lepusztították. Csipkézett ormok, kanyargós és szűk kanyonok összességévé téve azt.

És persze ideális búvóhely.

A napárnyék bekanyarodott az egyik szurdokba, majd végigrepült rajta, aztán jobbra fordult. A nagy és lomha naszádok már nem merték idáig követni, de a mambák annál inkább.

A Kollarek hegységet áthálózó völgyek és szurdokok szinte egy labirintust alkottak. Akhas percek alatt elveszett benne, de egy vadászgép a nyomába maradt, míg egy második felülről csapott le az űrjachtra. A következő pillanatban kiértek egy oválisabb völgybe, aminek a közepén egy tó kéklett.

Akhas a víz felé irányította a hajót. Ahogy a hajó végigsuhant a vízfelszín felett, a sziklák közül előreppent pár denevérszárnyú, hattyúnyakú lény, amik sértett gágogással adták nem tetszésüket, hogy megzavarták pihenőjüket.

A vadászgépek követték, a lövedékeik sorban a tóba csapódtak be, miniatűr vihart keverve a vízbe.

Akhasnak már csak két rakétája volt.

Az elsőt betöltötte a kilövőbe, szembefordult az üldözőivel, megnyomta az elsütő gombot, és azonnal kilőtte.

A lövedék nem volt nyomkövetős. Az összes elektronikát kispórolták belőle, hogy legyen hely robbanóanyagnak.

A vadászgép az oldalára fordult, de a rakéta így is eltalálta. A robbanás két felé tépte a Mambát. Az orrész pörögve zuhant a tóba, míg a farok rész falevélként zuhant a sziklákra.

Akhas a másik ellenfele felé fordult, aki ekkor repült be a rikoltozó szárnyasok csapatába.

Akhas látta, hogy a vadászgép emelkedni kezd. Úgy látszott, hogy a vadászgép pilótája elsődleges céljának tartotta, hogy kivigye a járművét a szárnyas forgatagból.

Ezzel megfeledkezve Akhasról.

A fejvadász pillanatok alatt becélozta az emelkedő gép hasát, és tűzet nyitott a sínágyukkal. A lángok úgy falták fel a repülőt, mint egy szupernóva a körülötte lévő bolygókat.

Akhas kirepült a völgyből. Egy kanyonba jutott ki, ami S alakban tekergőzött. A sziklafalból szirtek álltak ki.

Akhas tudta, hogy itt nagyon nehéz lesz biztonságosan repülni.

Akhas látta a kivetítőn, hogy még négy vadászgép eredt a nyomába négyzet alakba.

Nyílt légtérben ideális, hogy felhajtsák az áldozatot. A tapasztalatlan pilótákkal szemben egy szűk terepen is hatásos, de Akhas nem volt tapasztalatlan.

Elsuhant egy szirt felett, kitért balra a jobb felső vadászgép lövései elől, aztán felgyorsított. A gépek utána, de látszott, hogy nagy erőfeszítésekbe került, hogy fenntartsák a köteléket.

A larn számára ez volt a megfelelő alkalom.

Megfordította a gépét, közben betöltötte az utolsó rakétáját a vetőcsőbe, majd lőtt.

A bal felső vadászgép kitért a rakéta elől, de a pilótája elfeledkezhetett a közelben lévő sziklafalról. Egy hatalmas robbanás, és semmi más nem maradt belőle, csupán egy fekete folt a falon.

Akhas ez nem várta meg.

A bal alsó vadászgép lejjebb ereszkedett, de Akhas már várta. A fejvadász lövései letépték a bal szárnyát, mire a gép csonka madárként zuhant a folyóba.

Kettőnek vége, ugyanennyi maradt.

A két mamba egymás mellé húzódott, megpróbálva körbevenni Akhas hajóját, de a larn résen volt. Amikor azok a közelébe értek, a karcsú, ezüstszínű hajó kecsesen felszökkent, az ellenfelei felé kerülve.

A sínágyúinak a lövedékei pillanatok alatt betörték a bal oldali vadászgép tetejét fedő üvegburát. A légnyomás kirántotta a pilótát, a repülőgép pedig pörögve fúródott a földbe.

Akhas lelassított, mielőtt a másik gép pilótája kapcsolt volna, a háta mögé került, aztán tüzelt. A hajtó művek lángot vetettek, majd egy óriási lángvirág nyílt a helyükön, amely pillanatok alatt bekebelezte a gépet.

A larn kivetette a gépét a kanyonból, hamarosan már a vége láthatatlan dzsungel felett repült. Nagy ívben balra elrepült a hegység mellett. Eltávolodott a kalózok erődjétől Corsortól. A horizonton már hajnalodott.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://prototyped3.blog.hu/api/trackback/id/tr893292044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása