Külűr Krónikái: A prototipus. A harmadik nap.

Alig hogy kikeveredett a Shiwa poklából, Hawkinsnak és csapatának csak most jönnek az igazi nehézségek. Az űr egy olyan részén haladnak át értékes zsákmányukkal, ahol mindenhol veszély leselkedik rájuk, ugyan is Hawkins régi bajtársa Lance Morrow beépült, és így korlátlan erőforrásoknak parancsol. Az útjuk a Vyrlaxra vezet, ahol ki kell rabolniuk az idegen bűnvezér kincseskamráját. Nem tudják, hogy Akhas, a fejvadász már várja őket. De a veszélyes zsoldos nem is sejti, hogy ő is csak egy feláldozható sakkbábu egy sokkal nagyobb játszmában.

Az előző rész.

Nagy Mátyásnak a Külűr Világában játszódó regénye

Friss topikok

Címkék

20.fejezet: Vacsoraidő...

2012.02.08. 19:26 Kenneth Withaker

A Renegát besiklott a vr’a cirkáló hangárjába. Csattanás hallatszott, ahogy a rámpa leereszkedett. Kolge-mar ekkor lépett be a hangárba, hátrasandított. A sarkában egy tucatnyi skrudd és kwizek jött, a balján pedig Irox állt. A skrudd alacsonyabb volt a társainál, a feje felső részét vastag fehér vonalak díszítették. A bőre türkizkék volt, a szemeiben ördögi ravaszság csillogott.

A hajó rámpáján Hawkins és a társai sétáltak le. A testüket csúnya sebhelyek borították, a kalgori srác pedig sápadt volt és szédelgett.

Hawkins átkozott vezetési stílusa, csoda, hogy él.

Az utóbbi két napban sokat kockázatott, sokat tervezett, de megérte. Kolge-mar mindennél vágyott arra, hogy elérje a következő vagyoni rangot. Ehhez pedig egy rokonát kellett meglopnia, de úgy, hogy ő nincs benne a rablásba, ezzel is mutatva, hogy mennyire jól képes mozgatni másokat a háttérből.

De ha saját maga is részt vesz a buliban, de úgy hogy arról utólag senki ne tudjon, az még jobb volt. Az jelentette, hogy képes a háttérből sikereket elérni.

Ezek fontos erények voltak a vr’a társadalomban.

Kolge pedig mindent megtett, hogy ezeket elérje. Már a tojásból kikelésétől kezdve erre nevelte az anyja…

– Ez lenne ez a Trent Hawkins?

A zöldbőrű törpe végigmérte a közeledő férfit. A hátuknál feltűnt egy szárnyatlan ragadozó madárra emlékeztető PHX harcirobot. A vr’a már azt latolgatta, hogy mennyibe kerülhet, mellette pedig egy fiatal embernőstény haladt. Kolgit kirázta a hideg az emberektől. A lábaik és a karjaik lehetetlenül hosszúak, a testüket nem borítja pikkely, és a fejűkön azok az ocsmányan vékony szállak.

– Fajtájának egyik jelesebb tagja.

Elindultak a hajó felé. Irox felhorkantott.

– Az emberek között ennek lenni nem nehéz.

– A skruddok között is te vagy az egyik legokosabb, még se kedvelnek a fajtársaid.

A skrudd felszisszent. Irox egy rek’sha volt. A skruddok között születtek néha olyan gyerekek, akik okosabbak és kifinomultabbak voltak, de testileg satnyák, nem harcosnak valók. A skrudd társadalom az ilyeneket mérnöknek, pilótának és szerelőnek használta, és úgy bántak velük mint az állatokkal. Kolge-mar Iroxot egy skrudd hadúrtól nyerte el egy pilach partin. A vr’a jól járt vele, és ez fordítva is igaz volt. Míg a hadúrnál Iroxal úgy bántak mint egy állattal, addig Kolge-marnak ő lett a jobb keze.

– Te pedig a legmagasabb a fajtádon belül, felség.

– Nocsak...nocsak… – szakította félbe a társalgást Hawkins. – Nem így képzeltem el a hős megmentőt, de te is megteszed.

Kolge-mar kihúzta magát. Mindig megpróbált felkészülni Hawkins megjegyzéseire, de ezek váratlanul érték. Persze a gúny semmit nem jelentett egy vr’anak.

– Hawkins, kicsit nagy kitérőt tettél. A Shiwa elvileg közel van a Vyrlaxhoz, de te késtél. – Trent megszólalt volna, de Kolge-mar felemelte a kezét. – Nem kell, tárgyalnunk kell. A szakácsom ínycsiklandozó vacsorát készített.

Látta, hogy Hawkins hogy nézett rá Iroxra. A skrudd állta a férfi pillantását. Kolge-mar sarkon fordult és elindult. A hangárt és az ebédlőt összekötő folyosó falát vörösesbarna falemezek borították, amiknek a felszínére vr’a mesterek különféle domborműveket karcoltak. Ezek lakomákat, csatajeleneteket és vadászatokat ábrázoltak, olyan élethűséggel, hogy szinte megmozdultak. A padlót pedig egy kék-zöld nonfiguratív mintákkal ékesített devliai szőnyeg ékesítette.

– Azt mondta, hogy vacsora? – kérdezte a Russel nevezetű humán. A hangszíne elárulta, hogy nem igazán éhes, inkább, hogy bármikor elhányhatja magát.

– Igen, és ha nem akarod, hogy kivágassalak a hajómból, akkor kérlek, ne piszkold össze a szőnyeget.

Az ebédlő a hajó középső részén helyezkedett el. Tágas helyiség volt, hatszög alaprajzú. A közepén egy hosszú és széles aranysárga fából készült asztallal, amit magas támlájú székek vettek körbe, amiknek a párnázatta zöld volt.

Az asztalon pedig válogatott finomságok. A saját zsírjában főtt csótányrák aminek domború hátán megcsillant a mennyezeti lámpák fénye, és hosszú lábai étvágygerjesztően lógtak le a tálcáról, zöldessárga gelkash leves, amit pikánsan fűszereztek, és még éltek benne a kukacok. Kék janxa puding, ropogós a benne lévő lábaktól és kitinpáncél darabkáktól. A vr’a ízlelőbimbói összeszorultak. Az asztal másik felét pedig emberi étkek töltötték be. Pizza, hamburger, steak és krumplipüré, meg persze sült csirke.

Kolge-mar látott már képet a csirke nevű állatról. Nem értette, hogy egy ilyen torz és ocsmány kreatúrát hogy süthetnek meg az emberek.

– A szakácsom ismer pár emberi specialitást. Bár egy olyan ocsmány és büdös állatot mint a marha nem tudom, hogy tudtok megenni.

Leült az asztalfőre, megvárta míg a többiek is így tesznek. Szedett magának a gelkash levesből. Hawkinsék is kiszolgálták magukat, csak egy valaki ült mozdulatlanul és nézte a fogásokat. Russel.

Ennél nagyobb modortalanságot vr’a el sem tudott képzelni. Leülni egy megrakott asztalhoz, és nem enni.

– Ez nem eszik? – kérdezte.

Russel ránézett Hawkinsra, majd az Erica nevű nőstényre, és magára mutatott.

– Én?

A vörös hajú nőstény is hozzákezdett a hamburgeréhez. A vr’a ránézett. A legfenyegetőbb pillantását vette elő, a lány viszonozta azt. Kolge-mar úgy érezte, hogy a lány a veséjébe lát.

– Nem ide valósi.

Kolgi megrázta a fejét Hawkins válaszára.

– Ez egy fontos tárgyalás, és tárgyalni a fontos ügyekről csak úgy lehet, ha eszünk. – Kolge-mar ezt még a nagybácsikájától tanulta. – Ha csak azért jöttél ide, hogy foglald a helyet, akkor ki is takarodhatsz.

Steven nyelt egyet, majd vett magának a tányérjára egy kanál krumplipürét és két csirkecombot, és eszegetni kezdte.

Hogy bírjátok megenni.

Elkezdtek enni.

– Szóval, kivettem a részem a rablásból – mondta Kolge-mar az első kanál leves után. Forró volt és csípős, ahogy fiókakorában is szerette.

– Hogyan? – kérdezte Hawkins teli szájjal. Épp egy pizza szeletet rágott össze. – Ez a pizza isteni, a Földről hozattad?

– A szakácsom három évet töltött azon a helyen, ahol a legjobbat csinálják. Budapestnek hívjátok… – A bókolás is a tárgyalás része volt. Trent jól csinálta. Vr’anak kellett volna születnie ennek a fickónak. – Nos miután visszatértem a Vyrlaxra szabadon engedtem az én kis háziállatomat Venta-tyr palotájában. Egy vemhes ívzabálókirálynőt.

Steven Russel felköhögött, majd ránézett Kolge-mara.

– Egy ívzabálót?

Irox Russelre nézett.

– Egy teljesen kifejlett királynő, túl a tizenhatodik vedlésén. Ötszáz petét rakott le, és a kikelő lárvák éhesek, nagyon éhesek.

– Két óra alatt tönkretették a biztonsági rendszert.  – Kolge-mar elrágcsálta az egyik vonagló férget.

– Megcsináltad helyettünk a munkát? – Neyy hangjából döbbentség hallatszott ki.

– A saját részemet igen, de a történet itt még nem ér véget. – Félrelakta az üres tányért, majd letörte magának a rák egyik mellső lábát, majd rágcsálni kezdte. – Utánanéztem a kis törötöknek. – Fejével Russel felé bökött. – A Tellus egyik biztonságtechnikai cégének dolgozott. Mi is a neve?

– Towerguard corporation – mondta Irox, fel sem nézett a csirkecombjából. Russel nagy nehezen bekapta az utolsó falatot. Úgy nézett fel erre a két szóra, mint egy ijedt állat.

– Hogy mi?

– Részt vettél a biztonsági rendszereiket vezérlő programok megírásában.

– Elég jól ismerem őket, sőt már van valami tervkezdeményem is.

– Venta-tyr dühöngött mikor meglátta a drága készülékének romjait. Ekkor léptem be én. Pontosabban egy fiatal pártfogoltam. A neve Kage, egy címnélküli. – Hátradőlt, és bekapta a rákláb maradékát. Élvezte édes-savanyú ízét, ahogy hegyes fogai áttörik a kitinpáncélt, majd péppé rágják a lény gyenge húsát. – Rajta keresztül neki ajándékoztam a Towerguard corporation legújabb biztonsági rendszerét.

Russel szája tátva maradt. Kolge-mar csettintett a nyelvével, miután hangosan lenyelte az ételt. –Venta-tyr is elfogadta, a címnélkülieket szinte minden eszközként használja, vagyonos és megbecsült kuzinom is felhasználta ellenem párszor. Jó esze van a kölöknek, csak sajna nincsenek ambíciói. Hihetetlen pazarlás… Gondolom, azokkal a berendezésekkel tudsz már kezdeni valamit.

A vr’a szíve gyorsabban kezdett el dobogni, amikor meglátta a nála magasabb lények döbbent arckifejezését.

– Kolge-mar, annyit kértem, hogy…

– A megbízód vagyok és a gazdád, valamint jobbnak láttam, hogy én is tornáztatom egy kicsit az elmém. – A fejére bökött. A tudás és a ravaszság volt a vr’a faj legfőbb fegyvere. – Innentől ti jöttök. Mi a terv?

A hajó hajtóműveinek zümmögését leszámítva nem hallatszott semmi sem. Kolge-mar egy pillanatra AT felé pillantott, magában azt latolgatta, hogy a robot mennyit érhetne a feketepiacon.

Esetleg ha átprogramozná, és mint személyi testőrt alkalmazná. Meg kellene kérdezni ezt Hawkinstól. A vr’a érezte, hogy valaki belenyúl az agyába. Telepatikus támadás?

– Trent nemet mondana erre – válaszolta a vörös hajú ember nőstény, majd eltüntette a hamburger utolsó darabját. – A robot megmentette az életét, ezért a lelke mélyén hálás nek…

Hawkins a lányra nézett.

– Alyssa kérlek ne…

Kolge-mar végigmérte a nőstényt. A lány lesütötte a szemét, az ajka alig észrevehetően megvonaglott. Zavarban volt.

– Egy ember erős képességekkel. És vörös a haja. – Megtörölte a száját és elégedetten felszisszent. – A hajó három óra múlva a Vyrlaxra ér, addig tisztálkodjatok meg, és készüljetek fel a küldetésre. A vendégeim vagytok.

Kolge-mar megnyomta a bal csuklóján lévő csipogott, mire az ebédlőbe három fekete zubbonyt viselő devliai lépett be.

– Vezessétek őket a kabinjukba. Irox te visszatérhetsz a hídra.

A skrudd felállt, meghajolt, és utánuk ment.

Hawkinsék felálltak.

– Hawkins te maradj itt.

Trent megállt, és Kolge-mara nézett, majd odaszólt Neyynek.

– Én is megyek mindjárt.

Manot még ránézett Kolge-mara, majd kisétált az ebédlőből.

– Hawkins, légy óvatos a lánnyal, sőt szerintem add ki az útját.

Trent széttárta a kezeit és vállat vont.

– Nem tudom, megbabonázott.

– Ti emberek és a szaporodási szokásaitok. A vöröshajú ember rossz ómen. Érted? Kiskoromban hallottam egy mesét a lánghajú démonról, aki úgy olvas másokban mint egy nyitott könyvben és ő nála van a Végítélet Kulcsa.

– Hogy mi?

Kolge-mar felugrott az asztalra, és elkapta Hawkins ingnyakát, majd közelebb húzta magához.

– Eddig gondolom csak gond volt a lánnyal. Szabadulj meg tőle…

– És mégis hogy? – kérdezte Trent. – Kolge-mar, figyelj ha megtudnék tőle szabadulni, akkor én lennék a legboldogabb ember ebben az univerzumban. Leléphettek?

Kolge-mar bólintott.

– Menj, és fontold meg amit mondtam…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://prototyped3.blog.hu/api/trackback/id/tr224079522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása